Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

Eerste American Football-veld officieel gekeurd in het Brussels Gewest

Na enkele maanden werken werd het American Football-veld in Evere eind augustus ingehuldigd. Het veld was precies op tijd klaar voor de aftrap van het Belgisch kampioenschap American Football, met een echte Brusselse derby tussen De Brussels Black Angels en de Brussels Tigers. 

Het synthetisch veld is bijzonder op verschillende vlakken. Om te beginnen is dit veld het eerste synthetisch American Football-veld dat voldoet aan de normen van het Europees kampioenschap in het Brussels Gewest, en het tweede in België. Daarnaast is het ook ontworpen voor gewone voetbalwedstrijden. Dankzij een dubbele belijning kunnen beide disciplines op hetzelfde veld gespeeld worden. 

Het onderhoud van het veld is beperkt tot een maandelijkse passage van een veegtractor. Dat vermindert fors de werklast van de onderhoudsploegen van de club. Bovendien is een drainagesysteem geïnstalleerd onder het volledig oppervlak van het veld, dat tot 50.000 liter regenwater opvangt. Deze waterreserve dient voor het besproeien van de omgeving van het terrein. 

De site biedt nu de mogelijkheid aan de jonge en minder jonge inwoners van de gemeente Evere om zich te bekwamen in hun sport.

https://mgt.dewitte.be/upload/news/7471/-foto-45vert-medium.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/7471/-foto-53-large.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/7471/-foto-79-large.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/7471/-foto-183-large.jpg