Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

Aan de zijde van de slachtoffers

De overstromingen van deze zomer hebben heel België opgeschrikt. In het rampgebied moest er snel en massaal uitgerukt worden, zonder de aanwezige risico’s uit het oog te verliezen. De werkzaamheden dienden snel en efficiënt georganiseerd te worden. Dankzij het uitsturen van onze teams en van alle beschikbare machines naar de getroffen provincies vonden er 7 dagen per week interventies plaats. Het voorzien in noodhulp en het garanderen van ieders veiligheid was de belangrijkste opdracht.

De veegwagens draaiden meer dan duizend uur, de wielladers verzamelden meer dan 150 ton afval en modder die werden afgevoerd. Ongelooflijke en duizelingwekkende cijfers, een buitengewone situatie, een fysiek en moreel loodzware taak. Aangemoedigd door de golf van solidariteit hebben de teams een gigantische hoeveelheid werk verzet om verschillende sites zo snel als mogelijk weer toegankelijk en operationeel te maken.

Vandaag, twee maanden na het noodweer, is de noodsituatie onder controle. We gaan over tot de fase van herstel en heropbouw. We denken mee na over de heraanleg om deze gebieden in de toekomst zo goed als mogelijk te beschermen.

https://mgt.dewitte.be/upload/news/7467/img3840.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/7467/img3825.JPG https://mgt.dewitte.be/upload/news/7467/img3841.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/7467/img3842.jpg