Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

Voetbal en American football op hetzelfde veld

Deze week starten we met de vernieuwing van het voetbalveld aan het sportcomplex in Evere. Het nieuwe veld moet voldoen aan de normen van het gewone voetbal, maar ook aan deze van het American football. Op het veld zullen nationale en internationale wedstrijden gespeeld worden.

Vanaf het volgend seizoen zullen de Brussels Tigers de bal gooien op een ecologischer veld. Het bestaande kunstgrasveld was gemaakt van SBR (rubbergranulaat van vermalen autobanden). Als eerste stap van de werkzaamheden verwijderen we de SBR en voeren we het af naar recyclingcentra. De vulling van het nieuwe kunstgrasveld zal bestaan uit kurk en zand. Deze natuurlijke elementen garanderen de absorptie van schokken op een ecologischere manier.

Er is ook bijzondere aandacht besteed aan de terugwinning van regenwater. Er wordt een efficiënt drainagesysteem geïnstalleerd en er kan meer dan 25.000 liter water opgeslagen worden voor het onderhoud en de besproeiing van het terrein.

De werken omvatten ook de plaatsing van tribunes en de aanleg van toegangswegen. Dankzij de nieuwe faciliteiten zullen zowel spelers als bezoekers ten volle van hun favoriete sport kunnen genieten.  

https://mgt.dewitte.be/upload/news/7457/evere-americaansevoetball3.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/7457/evere-americaansevoetball2.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/7457/evere-americaansevoetball.jpg