Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

Groene metamorfose voor Het Meiveld

De oude speeltuin Het Meiveld krijgt een complete make-over na een participatietraject met de inwoners van Overijse. Er kwamen niet alleen nieuwe speelelementen, de hele site onderging een grondige transformatie. Dit vernieuwde domein is de kers op de taart van een mooi totaalproject van heraanleg in Overijse centrum dat we zijn gestart in 2018.

Schrale kom wordt groene vallei

Tot vorige zomer was de Meiveldsite een holle kom met wat bomen, gras, zand en verouderde speeltuigen. Het domein is nu herschapen tot een mooie, glooiende vallei met vele hoogteverschillen. 

Voor de hervorming van het terrein gebruikten we bewust aangevoerde grond uit de regio. Nieuwe inheemse bomen en planten zorgen voor meer biodiversiteit.

Duurzame speeltuigen en kronkelende paden

Een oude glijbaan en deathride konden we recupereren, de overige speeltuigen zijn nieuw: een bergdorp met speelhutten, glijbanen, klimtorens, schommels en een lange hangbrug, allemaal vervaardigd uit duurzame Europese eik en Robinia

Voor de toegankelijkheid van het domein legden we doorheen de speelzone uitgewassen betonpaden aan. Dankzij de gebruikte kleurcombinaties gaan ze mooi op in het gecreëerde landschap. Fraai houten zitmeubilair flankeert de paden.

Water en rotsen als natuurlijk speelelement

Centraal in de vallei maakten we een meanderende beek voor zomerse waterpret. Bovenaan het domein staken we vier citernes in de grond, goed voor de opslag van 80.000 liter regenwater. Dat wordt gecontroleerd vrijgegeven door een ingenieus sluissysteem. 

Langs de beek liggen rivierkeien om op te klauteren. Tegen de valleiflanken aan vormt een partij rotsblokken een klimparcours. 

De komende zomer kunnen de kinderen al naar hartenlust spelen, spetteren, klimmen en klauteren in dit nieuwe speelparadijs, met meer ruimte voor de natuur.

https://mgt.dewitte.be/upload/news/7455/20210520meiveldoverijse116.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/7455/20210520meiveldoverijse145.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/7455/20210520meiveldoverijse110.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/7455/20210520meiveldoverijse101.jpg