Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

Ik plant, jij plant, wij planten ... Maart was de maand van het aanplanten

Als de winterperiode er een is om bomen te vellen, was de maand maart voor veel teams van onze groenafdeling synoniem voor aanplanten. Deze periode, tussen het einde van de winter en het begin van de lente, is naast de maanden oktober en november de beste tijd voor aanplantingen. We hebben heel wat geplant: in Luik, Aarlen, La Louvière, Seraing, Charleroi ... 

Honderden bomen schieten nu wortel langs kanalen, autowegen en wegen in Wallonië. 

Twee opvallende voorbeelden: 

Enerzijds gaf de Waalse Overheidsdienst opdracht tot het aanplanten van meer dan 400 bomen in eerder gerooide en boomloze gebieden. 

Anderzijds profiteerde ook het CBTC – “China Belgium Technology Center” Business Center voor handel met China in Louvain-la-Neuve van de maand maart om aanplantingen in te plannen. Heel wat hoge en halfstam bomen fleuren nu de omgeving van hun gebouw op.

De “vergroening” van steden en openbare ruimten is een actueel aandachtspunt, en onze teams zijn in alle grote steden actief bezig om de natuur meer ruimte te geven.

https://mgt.dewitte.be/upload/news/7451/plantationlrjpg.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/7451/planttionlr.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/7451/allan-plantation.jpg