Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

Vergroening door onthardingen die een verschil maken

Steden en gemeenten groener maken lijkt misschien een ambitieuze doelstelling, maar het is zeker haalbaar. Met een veelvoud aan kleine ingrepen kunnen grijze betonnen zones snel van uitzicht veranderen. Door te kiezen voor onthardingen kan je de omgeving van straten en voetpaden aanzienlijk wijzigen. Ontharding van de bodem creëert plaats voor beplanting en zorgt tegelijkertijd voor een betere hemelwateropvang , verkoeling in de steden  en vooral een betere leefomgeving .

De afgelopen maanden hebben onze teams al tientallen ingrepen uitgevoerd in Brussel. Bij de planning van de ingrepen wordt voor de keuze van de beplanting rekening gehouden met verschillende factoren: inheemse planten die droogtebestendig zijn en gemakkelijk in onderhoud, maar ook planten die zorgen voor een grotere biodiversiteit.

https://mgt.dewitte.be/upload/news/7426/1voor.JPG https://mgt.dewitte.be/upload/news/7426/1na.JPG https://mgt.dewitte.be/upload/news/7426/2voor.JPG https://mgt.dewitte.be/upload/news/7426/2na.JPG