Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

Zonnepanelen op voertuigen om elektrisch handgereedschap te laden

Als marktleider proberen we voortdurend om duurzamer te ondernemen. Het milieubeleid van Krinkels voorziet een aantal maatregelen die inzetten op duurzamer werken, zowel op gebied van mobiliteit als het machinepark waarmee gewerkt wordt. 

De geleidelijke transitie naar elektrisch gereedschap is volop ingezet. Vervuilende machines met een 2-taktmotor worden vervangen door elektrisch aangedreven handgereedschap met een batterij. 

Om dit gereedschap te kunnen gebruiken is het altijd en overal kunnen opladen een vereiste.

Onze recent aangekochte bestelwagens hebben we uitgerust met een Zeliox-laadstation. 

Tijdens het rijden laden de batterijen van het laadstation op, in combinatie met zonnepanelen op het dak van de bestelwagen. Hierdoor zijn onze teams voortdurend verzekerd van opgeladen accu’s op locatie!

Werken met elektrisch gereedschap brengt ook enkele voordelen met zich mee:

Enerzijds verlagen we de lawaaihinder die onze werken soms met zich meebrengen. Wist je dat een elektrische motor 2 tot 3 keer minder lawaai maakt dan een motor op 2-takt? 

Op deze manier verhogen we het werkcomfort van onze medewerkers, en zorgen we voor minder lawaaihinder voor de buurtbewoners.

Anderzijds stoten elektrische motoren geen vervuilende deeltjes uit, geen rook, geen koolstofmonoxide en geen broeikasgassen. Een enorme troef voor het milieu!

Krinkels maakt zo haar ambitie waar om de CO2-uitstoot tot een minimum te herleiden. 

https://mgt.dewitte.be/upload/news/7393/foto1min.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/7393/foto11min.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/7393/foto15min.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/7393/foto16min.jpg