Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

Begraafplaatsen kleuren groen

Een aantal dagen geleden hebben veel mensen de begraafplaatsen van onze steden en gemeenten bezocht. Het is je misschien al opgevallen dat de begraafplaatsen anders ingericht zijn of dat er voor het onderhoud nieuwe technieken gebruikt worden.

Sinds dit jaar mogen de openbare diensten namelijk geen fytoproducten meer gebruiken. Het onkruid vindt echter wel gemakkelijk zijn weg op de grindpaden, open ruimtes en ongebruikte percelen van de begraafplaatsen. Er moesten dus alternatieve oplossingen gevonden worden. 

De begraafplaats van Drogenbos pakte het probleem aan bij de wortel. Samen met het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei werkte de gemeente een herinrichtingsplan uit. Onze teams vervingen de grindpaden door grasdallen die voor een stabiele ondergrond zorgen en waardoor men geen onkruid meer hoeft te verwijderen. 

De gemeente koos voor bodembedekkers, gras en vaste planten om te voorkomen dat het onkruid zich verspreidt. Bovendien wordt zo ook de biodiversiteit gestimuleerd. 

De begraafplaats is een plek om te bezinnen en te wandelen tussen bomen, groene struiken en fleurige planten. 

Dankzij deze nieuwe aanpak voor onze gedenkplaatsen leeft de natuur weer op.

https://mgt.dewitte.be/upload/news/7313/adobestock220808961lr.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/7313/cimentiere.jpg