Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

‘Arc Majeur’, 200 ton staal tegen een groene helling

“E411, tussen de provincies Namen en Luxemburg, kilometerpaal 99. De majestueuze lijnen van de Arc Majeur torenen boven de top van een helling uit. Deze monumentale stalen sculptuur van de kunstenaar Bernar Venet verbindt beide kanten van de autosnelweg met elkaar. De hemel lijkt op de metalen boog van 205,5 ° te rusten en de auto's lijken door de Arc Majeur heen te rijden. De sculptuur gaat in het landschap op, alsof ze ondergronds verdergaat. De Arc Majeur is een kunstwerk en een technisch hoogstandje. De beste experts hebben samengewerkt aan dit unieke project en het resultaat is een uithangbord voor de Waalse knowhow.” Deze tekst beschrijft in enkele zinnen het uitzonderlijke kunstwerk van Bernar Venet. 

Dit unieke kunstwerk, de grootste metalen sculptuur ter wereld, moest in een net en verzorgd landschap geplaatst worden. 

Onze teams hebben de omgeving zo ingericht dat de Arc Majeur tegen een prachtige groene helling kan rusten. Het zachte groen van het pas gezaaide gras en de complementaire kleur van 200 ton cortenstaal vormen een harmonieus geheel. 

Een kunstwerk om met eigen ogen te gaan bekijken!

https://mgt.dewitte.be/upload/news/7312/arc-majeur-credit-photo-eric-lalmand-belga-1.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/7312/arc-majeur-credit-photo-2-eric-lalmand-belga-2.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/7312/img1820.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/7312/img1823.jpg