Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

Voortdurend in contact met de bomen

“De wortels van de cipres op de Dikkelindelaan zijn erg diep doorgedrongen in de ondergrond. De boom heeft zijn beschikbare waterreserve opgebruikt. Er moet voor bewatering gezorgd worden omdat er volgens de weersvoorspellingen onvoldoende regenwater zal zijn om de boom te bevochtigen. -> besproeien met 120 liter, zo snel mogelijk.” 

Dit is een voorbeeld van het soort berichten die onze teams direct op hun tablet ontvangen, dankzij het systeem van “geconnecteerde bomen”.  Deze technologie zorgt voor een revolutie in het sproeibeheer van bomen. Via een tensiometer en tensiometrische sondes kan de vochtigheid van de bodem voortdurend worden opgevolgd. Sondes worden vlak bij de wortels van de boom ingegraven en meten de wortelgroei, de vochtigheidsgraad en zelfs de temperatuur. De gegevens worden dagelijks doorgestuurd. Zo kunnen onze teams de besproeiing optimaal opvolgen. De ontwikkeling van de beworteling wordt op de voet gevolgd, vooral gedurende de eerste twee jaar. Dankzij een aangepaste besproeiing kunnen de wortels zich sneller ontwikkelen. Door te besproeien in functie van wat de verschillende boomsoorten nodig hebben, kan naar schatting tussen 30 en 70 % water worden bespaard. 

Het is niet verwonderlijk dat al een twintigtal plaatsen in Brussel deze technologie gebruiken. Ze kunnen hierdoor immers veel correcter besproeien en de goede gezondheid van de bomen garanderen.

Bekijk hier de grote afbeelding.

https://mgt.dewitte.be/upload/news/7303/adobestock1543324klein.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/7303/adobestock186621291klein.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/7303/adobestock229229629lr.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/7303/20191001krinkelspresentation-nlboom.jpg