Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

Robotmaaiers op voetbalvelden, een ecologische en economische oplossing voor Sportclubs

In de loop van de maand september plaatste Krinkels robotmaaiers op de voetbalvelden van het sportcentrum Gaston Reiff in Braine-l’Alleud en op de voetbalvelden van Ophain. Alle natuurlijke grasvelden van deze clubs worden dagelijks door zes robotmaaiers gemaaid. Ten opzichte van een klassieke maaibeurt, heeft het maaien met robots heel wat voordelen. 

Zo is er op visueel en sportief vlak de garantie dat het voetbalveld er dagelijks piekfijn bij ligt. Dankzij de dagelijkse maaibeurt zijn er geen kopzorgen meer over het grasafval. Grasmaaiers die lichter zijn dan benzinegrasmaaiers veroorzaken minder schade aan het grasveld, zelfs wanneer de grond vochtig is. De grond wordt niet samengeperst door de grasmaaiers.

Ook vanuit economisch en ecologisch standpunt is de robotmaaier de ideale oplossing voor sportclubs. De energiekosten bedragen slechts 1/3de , de milieu-impact is kleiner en de geluidsoverlast onbestaand in vergelijking met benzinegrasmaaiers. 

Onze teams komen regelmatig langs om te controleren of de grasmaaiers het gras op een optimale manier maaien. Hierdoor garanderen we dat het grasveld er het hele seizoen lang perfect bij ligt, tot grote tevredenheid van de club en de spelers.

https://mgt.dewitte.be/upload/news/6141/201811tondeuselogo1min.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/6141/201811tondeuselogo2min.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/6141/img7958min.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/6141/img8011min.jpg