Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

Leerlingen planten de eerste bomen op de Noorderlijn.

Op maandag 3 december 2018 zijn we gestart met de aanplanting van de eerste 52 platanen op de Frankrijklei, ter hoogte van de Louiza-Marialei. Deze werken maken deel uit van het befaamde Brabo II-project, in de volksmond beter bekend als de Noorderlijn. De leerlingen van het Onze-Lieve-Vrouwecollege hielpen maandag met het planten van de eerste bomen.

De stad Antwerpen koos ervoor om dezelfde soort te planten als de bomen die er voorheen stonden, namelijk de Platanus hispanica. De platanen werden uitgekozen aan de hand van verschillende criteria. Zo moet de boomstam bijvoorbeeld minstens 40 tot 45 cm breed  zijn met een stamvrije hoogte van 4 meter. De boom moet minstens 10 meter hoog zijn en de diameter van de wortelkluit mag niet groter zijn dan 1 meter. 

Na een lange en intense zoektocht in binnen- en buitenland, vonden we bij gekende leveranciers platanen die zowel voldoen aan de eisen van de opdrachtgever als aan die van Krinkels.

Samen met de hoofdaannemer zal Krinkels ervoor zorgen dat er tijdens dit plantseizoen 330 van de 540 bomen geplant worden op de Frankrijklei en de Italiëlei. De platanen worden in speciale grond geplaatst, op maat van dit project, om ze een optimale start te geven.

De aanplanting van de werfzone Frankrijklei moet klaar zijn vóór 22 december 2018. Zo kunnen we onmiddellijk na de kerstperiode aan de slag op de Italiëlei en op de Noorderlaan.

Bekijk de reportage van ATV.

https://mgt.dewitte.be/upload/news/6140/img0344min.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/6140/img0337min.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/6140/img0334min.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/6140/img0352min.jpg