Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

“We willen onze partners en bedrijven zin doen krijgen om te innoveren”

Naar aanleiding van de EU Green Week “Green cities for a greener future” organiseerden we een lunchconferentie in Kasteel Hertoginnedal in Brussel. Krinkels, dat dit jaar zijn 50-jarig bestaan viert, nodigde een aantal inspirerende sprekers uit om hun ideeën voor een duurzame, groene stad van de toekomst toe te lichten. 

Op vrijdag 25 mei nam men de tijd om met een inspirerende conferentie na te denken over de toekomst. Peter Loyens, algemeen directeur: “Krinkels heeft al een halve eeuw lang een boeiend parcours afgelegd. Vernieuwen en vooruitzien zijn de sleutels tot succes geweest. We staan steeds open voor nieuwe, bruisende ideeën en willen langdurige samenwerkingen aangaan met overheden en bedrijven om mee te bouwen aan de stad van de toekomst.”

Bianca Debaets, Brussels staatssecretaris voor o.a. digitalisering en verkeersveiligheid, opende de lunchconferentie. Ze sprak over de evolutie naar Smart Cities en de duurzame revolutie in de hoofdstad. “We willen overal in de stad groen integreren en Krinkels is zeker een belangrijke partner om van Brussel een leefbare smart city te maken. Daarna trok Benjamin Caspar van de DG Environment van de Europese Commissie onze aandacht op de biodiversiteit die afneemt en de gevolgen op lange termijn. Het is hoog tijd om de milieuproblemen zo breed mogelijk aan te pakken.

Peter Loyens blikte tevreden terug op de inspirerende conferentie: “Deze dag was enorm interessant en geeft hopelijk voldoende inspiratie aan onze klanten, zowel overheden als bedrijven, om na te denken wat ze zelf kunnen doen om digitale én groene vooruitgang te boeken. Wij zijn ambitieus om daar als landschapsaannemer aan mee te werken. Meer groen in de stad, groene muren, groene daken, stadslandbouw… we hebben heel veel zin om mee de duurzame, groene stad van de toekomst te bouwen.”

Bekijk de video

Lees het verslag van Patrick Blanc

Lees het verslag van de drie start-ups

https://mgt.dewitte.be/upload/news/6044/20180525krinkels50vrijdqg232.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/6044/20180525krinkels50vrijdqg258.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/6044/20180525krinkels50vrijdqg319.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/6044/20180525krinkels50vrijdqg335.jpg