Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

Krinkels maakt jongeren warm voor groenonderhoud met een ijsje

Om jongeren warm te maken voor een job in groenonderhoud trekt landschapsaannemer Krinkels naar de Vlaamse land- en tuinbouwscholen. Gisterenmiddag trakteerde het bedrijf de leerlingen van de Tuinbouwschool Melle op een ijsje. “Onze medewerkers van morgen zitten nu op de schoolbanken. We hopen dat ze straks voor een stage of job bij Krinkels kiezen. In deze warme tijden, net voor de examens, bieden we hen graag een ijsje aan ter verfrissing”, lacht algemeen directeur Peter Loyens. 

Het zomert in België. De hoge temperaturen nodigen uit om tot rust te komen in een park of tuin. Krinkels, al 50 jaar één van de belangrijkste Belgische ondernemingen op vlak van aanleg en onderhoud van groene ruimtes, heeft de handen vol. Peter Loyens: “We zijn in volle expansie en zoeken zowel op korte als lange termijn diverse profielen om ons team te versterken. We zijn ervan overtuigd dat werken in onze sector boeiend is. Want je inspanningen leveren meteen een zichtbaar resultaat op, dat ook door de mensen wordt geapprecieerd.”

Stageplaatsen, vakantiejobs en vacatures

Meer groen in het straatbeeld zorgt voor een aangename omgeving en verbetert ook de luchtkwaliteit. “Het is onze missie om steden en gemeenten groener en leefbaarder te maken. En we zoeken dus nog extra krachten om daaraan bij te dragen. Krinkels biedt jaarlijks stageplaatsen en vakantiejobs aan voor scholieren en werkt nauw samen met heel wat onderwijsinstellingen. We vonden dit het juiste moment om met een ijsje voor verfrissing te zorgen. Hopelijk kiezen de jongeren later voor het groenonderhoud”, aldus Peter Loyens.

Op de website www.krinkels.be staan vandaag meer dan 20 openstaande vacatures. “Hoveniers, snoeiers, boomverzorgers, maar ook bouwvakkers… We kunnen ze allemaal gebruiken. Je krijgt bij ons de kans om je talent te tonen in een team dat open staat voor nieuwe ideeën. Werk is er alvast genoeg”, verzekert Peter Loyens.  

https://mgt.dewitte.be/upload/news/5015/krinkels-actie-melle01klein.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/5015/krinkels-actie-melle02klein.jpg