Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

Uitbreiding vestiging Krinkels Nannine officieel ingehuldigd

Een investering van 1 miljoen euro en 53 vacatures

Krinkels heeft in Naninne bij Namen een nieuwe werkplaats voor het onderhoud en nazicht van haar machines in gebruik genomen. Het gaat om een nieuwe bedrijfshal van 400 m² die naast de bestaande gebouwen werd opgetrokken. De Krinkels Groep, die dit jaar zijn 50ste verjaardag viert in België, investeerde 1 miljoen euro in het project. De nieuwe werkplaats werd officieel ingehuldigd in aanwezigheid van de Waalse minister-president Willy Borsus en de Naamse schepenen Anne Barzin en Bernard Guillitte.

Gestage groei in Wallonië

Krinkels is al lang succesvol en groeide ook in Wallonië gestaag. Daardoor drong een uitbreiding van de werkruimte zich op. “We huurden al een tijdelijk depot in Gosselies, maar hadden nood aan een structurele oplossing. Na een behoefteanalyse, uitgevoerd met de firma Brix-advice, kozen we voor een nieuwbouwbedrijfshal aanpalend ons bestaand gebouw”, vertelt Peter Loyens. “Met een nieuwe oppervlakte van 400 m² is onze werkruimte in Naninne nu verdubbeld.”

De werkzaamheden voor de nieuwe werkplaats startten in het voorjaar van 2017. “Samen met onze architect Jean-Marc Wellens kozen we voor een zo ecologisch mogelijk gebouw. We investeerden in een reservoir van 30.000 liter voor hemelwater om de machines te poetsen, een hoogrendementsketel voor de verwarming, warmteverdeling via een jet-systeem (biddles) dat zeer gericht kan pulseren en zonnepanelen voor stroomvoorziening. Het gebouw bevat ook slimme ledverlichting die aangestuurd wordt in functie van de benodigde helderheid op de werkplek.”

Optimale uitrusting voor een maximale inzet 

De nieuwbouw, waar acht medewerkers voorzien in het onderhoud en nazicht, omvat tal van functionaliteiten zoals een rolbrug met een draagkracht van 5 ton, perslucht, een systeem voor oliedistributie en een afzuigsysteem voor uitlaatgassen. Voor het personeel werd voorzien in aangepaste accommodatie. In een tweede fase werd het bestaande gebouw omgevormd tot een geautomatiseerd magazijn. Het bevat meer dan 26 ton aan onderdelen.

Bekijk de reportage

53 openstaande vacatures in Wallonië

Hierdoor werft Krinkels continu medewerkers aan: zowel polyvalente als zeer gespecialiseerde, laag- als hoogopgeleid en van groene vingers tot bouwvakkers. Op dit ogenblik zijn er in Wallonië alleen al 53 openstaande vacatures, die dringend moeten worden ingevuld voor het komende onderhoudsseizoen.

Bekijk onze vacatures

https://mgt.dewitte.be/upload/news/4998/inauguration-officielle-krinkels-naninne-01klein.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/4998/inauguration-officielle-krinkels-naninne-02klein.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/4998/20180413naninne164klein.jpg