Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

Wat als we op stadsdaken landbouwen?

Krinkels won de wedstrijd van de gemeente Elsene in het kader van ‘stedelijke agricultuur’ op het dak van de toekomstige Colruyt aan de Graystraat.  

Op een oppervlakte van zo’n 2.300 m² zal Krinkels zijn expertise in groendaken en -gevels inzetten voor de aanleg van een experimentele moestuin. 

Dit project wordt een ongezien voorbeeld van duurzame ontwikkeling, circulaire economie en lokale productie. Deze experimentele en didactische ruimte zal ter beschikking staan van universiteiten en verenigingen en zal initiatieven aanmoedigen in deze sector in volle ontwikkeling. Zo worden de groene steden van morgen een realiteit!

Het project zal bestaan uit landbouwtuinen, productieserres, hydrocultuur, composteereenheden … Het originele landschapsontwerp zorgt voor een harmonieuze integratie van het dak in zijn stedelijke omgeving. 

Dankzij de ervaring met het verwezenlijken van groendaken, maar ook dankzij zijn expertise bij het aanleggen van stadsruimtes kon Krinkels het verschil maken en het project voorstellen dat het meest aan de verwachtingen voldeed. 

De aanleg van het didactische landbouwdak is gepland voor het eerste semester van 2019. 

https://mgt.dewitte.be/upload/news/4984/visuel-ixelles.jpg