Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

Anton aan de slag bij Krinkels voor jongeren in El Salvador

Op 19 oktober vond de twaalfde editie van de YOUCA Action Day (YOUth for Change and Action) plaats. Op die dag gaan 15.000 jongeren voor één dag niet naar school, maar krijgen ze de kans om te proeven van het echte werkleven in een job naar keuze. Omdat maatschappelijke ontwikkeling een onderwerp is waar Krinkels zijn steentje zeker aan wil bijdragen, verwelkomenden we graag Anton op deze dag…

Werken voor YOUCA

Anton van het zesde middelbaar van VKO Opwijk, koos Krinkels uit om zijn steentje bij te dragen. “Ik ging er aan de slag met papierwerk waarbij mijn taak het archiveren van documenten en het inventariseren van werkmateriaal was.” Waarom Anton deelnam? “Ik vind het een fijn project, het zorgt voor nieuwe ervaringen en de opbrengst gaat naar een goed doel. Daarom wil ik het zeker aanraden bij andere scholen. Een dag geen school was uiteraard mooi meegenomen 😉.”

Het loon gaat naar…

De vergoeding van de gepresteerde werkuren van de jongeren gaat grotendeels naar een jongerenproject in El Salvador. Maar liefst 25 procent van de jongeren gaat er niet naar school en heeft evenmin een job. De ngo Trias probeert hier het tij te keren en verenigt jongeren, geeft vormingen, stimuleert hun ondernemersspirit en werkt aan hun zelfvertrouwen. Met de steun van YOUCA zal deze ngo meer jongeren een positief toekomstperspectief kunnen bieden.

Wie is YOUCA vzw?

YOUCA, YOUth for Change and Action (vroeger Zuiddag), is een organisatie voor én door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Dat doen ze door hen bewust te maken van belangrijke maatschappelijke thema’s en hen te ondersteunen in hun engagement.

https://mgt.dewitte.be/upload/news/4876/youca.jpg