Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

Van stagiair tot werfleider in 2 jaar

Een job bij Krinkels start niet altijd bij de ondertekening van een arbeidsovereenkomst. Ook een stageperiode kan, net zoals bij Florian Lissens, de start zijn van het werkavontuur. Florian kreeg een IBO-contract waarna hij in vast dienstverband aan de slag ging als werftechnicus. 

Florian liep zijn middelbare school aan het Instituut voor Technisch Secundair Onderwijs in Charleroi, optie ‘bouw en openbare werken’. Daarna volgde hij een bachelor ‘Burgerlijk Ingenieur Bouwkunde’ aan de Haute École Louvain en Hainaut (HELHa). “Die studie onderbrak ik aan het einde van het tweede studiejaar om over te schakelen naar een opleiding tot werfleider bij Cefora.” 

Tijdens zijn studies aan Cefora stond ook een stage op het programma in de vorm van een IBO-contract van zes maanden. Dat is een bezoldigde individuele beroepsopleiding op de werkvloer, die vaak naar een vaste baan leidt. “Tijdens de stage werd mijn werk doorlopend beoordeeld. Op het einde kreeg ik een vaste baan als werftechnicus aangeboden. Een mooie kans die ik uiteraard niet liet liggen.”

“Momenteel assisteer ik dagelijks een werfleider en binnenkort krijg ik een eigen werf in Eigenbrakel. Mijn taken bestaan onder andere uit het implementeren van de werken, de leidingen in kaart brengen, metingen uitvoeren en de rapporten van de arbeiders controleren. Ik heb het gevoel dat ze bij Krinkels luisteren naar wat je wilt en dat ze je carrière mee helpen vormgeven.”

Meer info over stages? Contacteer Kim Strouwen

Bekijk onze openstaande vacatures voor werfleider

https://mgt.dewitte.be/upload/news/4874/istock119479420klein.jpg