Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

“Jobdagen bieden studenten blik op de arbeidsmarkt”

De voorbije maanden vonden opnieuw vijf “jobdagen voor Groenondernemers” plaats in verschillende Vlaamse scholen. Op deze jobdag komen studenten, scholen en bedrijven met elkaar in contact met het oog op een stageplaats en/of werkaanbieding. 

Waarom jobdagen bezoeken?

De Belgische Federatie Groenvoorzieners (BFG) organiseert deze jobdagen samen met scholen in de richting tuinaanleg/onderhoud en professionele groenondernemers. Yves Heirman, directeur BFG benadrukt het belang van dit initiatief voor studenten: “We willen dat pas afgestudeerden terecht komen bij goede bedrijven en niet bij cowboys. We spreken daarom alleen professionele bedrijven aan voor deelname, waardoor we de leerlingen meer zekerheid bieden.”

Ook voor bedrijven zijn de jobdagen volgens Kim Strouwen van Krinkels een interessante ontmoetingsplaats. “Je legt contact met de studenten, vakleerkrachten, directieleden en je maakt kennis met de leeromgeving van de studenten. De kans om te netwerken met andere ondernemers uit de buurt is natuurlijk mooi meegenomen.” 

Tekort in de sector

De jobdagen komen volgens Heirman ook de sector ten goede: “Naast het grote tekort aan basismedewerkers, is er ook nood aan goed gevormde mensen want de vragen in groenonderhoud en -aanleg worden almaar complexer.” Kim Strouwen vult aan: “We krijgen er een goed zicht op de werknemer van morgen, die door middel van een goede opleiding kan bijdragen tot de verdere groei van onze sector.”

https://mgt.dewitte.be/upload/news/4873/jobdag-melle-tractorklein.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/4873/jobdag-melleklein.jpg