Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

Krinkels versterkt banden met academische wereld

Om de samenwerking tussen het bedrijfsleven en de academische wereld verder uit te bouwen, organiseerde Krinkels dit jaar de derde editie van Krinkels Academy. Met deelnemers uit een twintigtal onderwijsinstellingen trokken we naar onze hoofdstad.

Op het programma stonden onder andere een brainstormsessie en een begeleide tour langs enkele Krinkelsprojecten, waaronder de binnentuin van het Gulden Vlies.

Groeiende interesse

Dit jaar verstuurden we ongeveer honderd uitnodigingen naar een mix van scholen, waaronder het volwassenenonderwijs, BSO, TSO en hogescholen. Uiteindelijk mochten we maar liefst vijfentwintig onderwijsinstellingen verwelkomen waaronder een aantal scholen die eerder deelnamen aan Krinkels Academy, maar ook een aantal nieuwe scholen uit Vlaanderen, Wallonië en Brussel.  

Deze evolutie geeft aan dat er een groeiende interesse is vanuit scholen om de banden met het bedrijfsleven verder uit te bouwen. Terecht want de mix van deelnemers zorgde voor een bijzondere dynamiek en verfrissende inzichten.

Aandacht voor beleving

Binnen Krinkels Academy staat het nadenken over de samenwerking tussen de academische wereld en het bedrijfsleven centraal. Tijdens de brainstormsessie kwamen tal van interessante ideeën naar boven waar zowel Krinkels als de scholen in de toekomst praktisch mee aan de slag kunnen. 

Daarnaast werd dit jaar bijzondere aandacht geschonken aan het aspect “beleving”. Door onze gasten kennis te laten maken met onder andere de binnentuin van het Gulden Vlies en een bezoek te brengen aan het herdenkingsmonument van Maelbeek, kregen we de kans om ons werk te laten zien en werd duidelijk welke impact Krinkels heeft op zijn omgeving. Aangezien alle deelnemers uit tuinbouwscholen komen of bezig zijn met groenbeheer, was het bezoek aan de plantentuin van Meise een ideale afsluiter van ons evenement. 

Fundament voor de toekomst

Voor Krinkels is deze derde editie van Krinkels Academy absoluut geslaagd. Door de interactie tussen de deelnemers waaronder schooldirecteurs, stagebegeleiders en verantwoordelijken, kon iedereen uitgebreid netwerken en wisselwerkingen opzetten. Daarnaast nemen we enkele initiatieven mee waar we concreet mee aan de slag kunnen.

We zijn ervan overtuigd dat de Krinkels Academy incentives bijdragen tot een sterk fundament voor de toekomst, waarbij de academische en bedrijfswereld de onderlinge samenwerking verder kunnen uitbouwen.

Wil je meer te weten komen over de initiatieven van Krinkels Academy of heb je zelf een suggestie om de samenwerking met jouw school verder uit te bouwen?

Contacteer ons

Bekijk hier alle foto's

https://mgt.dewitte.be/upload/news/4872/111.JPG https://mgt.dewitte.be/upload/news/4872/01.JPG https://mgt.dewitte.be/upload/news/4872/66.JPG https://mgt.dewitte.be/upload/news/4872/58.JPG https://mgt.dewitte.be/upload/news/4872/104.JPG