Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

Contract voor onderhoud snelwegen van Charleroi

In het kader van de onderhoudscontracten die Krinkels heeft met SPW/SOFICO, zijn onze onderhoudsploegen sinds 1 augustus ook op actief op de wegen met 2x2 rijstroken naar en rond Charleroi. Niet eenvoudig, want de ploegen moesten regelmatig met gepaste oplossingen komen voor de uitdagingen bij de uitvoering van de werken

Van opruimen tot maaien

“Met dit contract zet Krinkels de komende vier jaar dagelijks tussen de 25 en 40 ervaren werknemers fulltime aan het werk”, zegt Thierry Faes, directeur groenonderhoud. “Dat aantal is afhankelijk van het seizoen en de lopende werken.” 

De onderhoudswerken vinden plaats langs onder andere de A54, A15/E42, R3 en de A503 en houden vooral opruimingswerken, maaiwerken, het rooien van bomen en afvalverzameling in. Daarnaast staat Krinkels ook in voor het onderhoud van de rustplaatsen langs de autosnelwegen.  

Gestructureerde aanpak

Het onderhoud in de omgeving van de vijf verkeerswisselaars (Thiméon, Heppignies, Gouy-Lez-Pieton, Fontaine l'Eveque en Marcinelle) gebeurt enkel in het weekend. “We willen de impact op het wegverkeer zoveel mogelijk beperken. Daarom groeperen we ook bepaalde werken zoals maaiwerken die erna opgehaald worden. Dankzij deze aanpak vermijden we veel verkeershinder op knooppunten die op zich al erg druk zijn”, legt Thierry uit. 

https://mgt.dewitte.be/upload/news/4871/soficoklein.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/4871/carte-charleroi2klein.jpg