Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

Van parking tot groene ontmoetingsplek

Het Dumonplein in Sint-Pieters-Woluwe omvormen tot een ontmoetingsplaats, de mobiliteit verbeteren en een betere leefomgeving creëren. Zo wilde de gemeente het plein teruggeven aan de voetgangers. Pascal Smet, minister van mobiliteit en openbare werken kwam kijken en zag dat het goed was.

Groen voor iedereen

Het hart van de Stokkelwijk in Sint-Pieters-Woluwe is dé plaats voor talrijke activiteiten, festiviteiten en dient daarnaast vooral als openluchtparking. Krinkels kreeg de opdracht om met de nieuwe inrichting van groenaanleg en wegeniswerken een aantrekkelijke dynamiek te creëren in de wijk, gericht op sociale activiteiten. Onder andere 45 extra aangeplante bomen, twee rijen zomereiken langs de gevels en 20 ziektebestendige bomen, die de Baron d'Huartlaan zijn oude glorie als groene promenade teruggeven, zorgen voor extra groen op en rond het plein.

Rust versus beweging

De zuidkant van het plein (de kant van de Orbanlaan) werd door Krinkels omgetoverd tot een volledig groene ruimte om in alle rust te genieten, weg van het verkeer. Vijf fonteintjes tussen bomen van verschillende groottes, zorgen in de zomer voor afkoeling. 

Aan de noordkant (de kant van de Kerkstraat) installeert Krinkels een uitgestrekt overdekt paviljoen. Het bestaande frietkraam ‘Charles’ breidt er uit met cateringfuncties zoals een café, een ijs- en wafelsalon en openbare toiletten. De overdekte ruimte vormt een terras en dient als schuilplaats bij slecht weer. 

Materiaal

De gekozen materialen zijn duurzaam, ecologisch en worden perfect op mekaar afgestemd. Ook al hebben beide zones een verschillende functie, ze zijn één samenhangend geheel. Dit omdat in het volledige project drie materialen de hoofdrol krijgen: beton, asfalt voor het verkeersgedeelte en natuurstenen klinkers als tegelbedekking.

https://mgt.dewitte.be/upload/news/4866/pat4833.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/4866/pat4841.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/4866/pat4847.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/4866/pat4934.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/4866/pat4897.jpg