Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

Nieuwe buitensportterreinen voor sportief Londerzeel

In de zomervakantie zette Krinkels de puntjes op de i voor het nieuwe sportpark Schaselberg. Resultaat: een hip, uitgebreid en splinternieuw buitensportcomplex voor sportief Londerzeel, met onder meer een buitengewone 400-meter piste en twee voetbalvelden. 

Van afbraak tot skatepark

Projectmanager Johan De Backer vertelt: “Krinkels startte de afbraak van het terrein in februari 2017 en legde vervolgens een volledig nieuw sportterrein aan. Een looppiste van 250 meter verdween en maakte plaats voor eentje van 400 meter, met middenin een voetbalwedstrijdveld. Op het oude asfaltterrein kwam een multisportveld met een basketveld en een blits skatepark. Dat legde Krinkels aan in samenwerking met Concrete Dreams, de Belgische specialist op vlak van skateparken uit monolithisch beton. Het geheel wordt verlicht met ledverlichting.” 

Volwaardige sportinfrastructuur

Eind juli onthulde schepen van Patrimonium, Jozef De Borger het nieuwe Schaselberg: “Het komende atletiek- en voetbalseizoen kunnen de clubs een volwaardige infrastructuur gebruiken met twee voetbalvelden, een piste met vier banen, plus zes banen voor de sprint. Verder zijn er hoog- en verspringbakken met loopzone - in kunststof zoals de piste - en twee werpstanden. De grote primeur is de vernieuwing van het achterste deel van het voormalige buitensportterrein: de asfaltverharding is omgetoverd tot een openlucht basket- en minivoetbalplein en een avontuurlijke skatepiste.”

Bekijk hier het filmpje.

https://mgt.dewitte.be/upload/news/4804/londerzeel1.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/4804/londerzeel2.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/4804/londerzeel3.jpg