Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

UCL bestrijdt onkruid met stoom

De bio-ingenieurs in spé aan de UCL (Université Catholique de Louvain) krijgen een duwtje in de rug in hun strijd voor een meer evenwichtige planeet. Louvain-la-Neuve kiest namelijk voor 100 % ecologische onkruidbestrijding op alle campussen.

Stoom versus onkruid

De universiteitsstad Louvain-la-Neuve staat al jaren bekend om zijn duurzame keuzes en ecologische standpunten. Onkruidbestrijding op basis van stoom past helemaal in deze filosofie. Voor de behandeling van de wegen en paden rond de UCL, parkings en groene ondergronden gaat Louvain-la-Neuve in zee met Krinkels. Die garandeert een 100 % ecologische verwijdering van ongewenst onkruid.  

Projectmanager Rodolphe Beerblock legt uit: “We bestrijden het onkruid met een stoommachine die water tot 120°C verwarmt. Dat is een  manier om onkruid aan te pakken, dankzij de hoge temperatuur is het onkruid de dag erna al helemaal afgestorven. Deze manier van bestrijding werkt heel goed op parkings, trottoirs… en is 100 % ecologisch verantwoord.”

Efficiënt en milieuvriendelijk

De bedoeling is om duurzaam en milieuvriendelijk te werken: “We gebruiken geen enkel chemisch product. Het gebruik van de stoommachine is vrij nieuw en uitzonderlijk, maar er wordt meer en meer naar gevraagd. De UCL vroeg specifiek naar deze methode voor de efficiëntie en het milieuvriendelijk aspect ervan”, zegt Beerblock.

https://mgt.dewitte.be/upload/news/4803/img7001.JPG https://mgt.dewitte.be/upload/news/4803/img7008.JPG