Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

Hogeschool Gent start jacht op bladluizen

Gentse Hogeschoolstudenten en Krinkels slaan de handen in elkaar voor hun jacht op bladluizen. Bedoeling is om de aanwezigheid van bladluizen op bomen te controleren en te bestrijden met natuurlijke vijanden zoals zweefvliegjes en lieveheersbeestjes. De Hogeschool van Gent start hiervoor een driejarig onderzoek waar verschillende studenten aan zullen meewerken. 

Dieter Lannoo, regiomanager bij Krinkels vertelt: “De studenten trekken het onderzoek dat antwoorden zoekt op verschillende vragen. Eerst brengen ze in kaart welke bladluizen op welke boom zitten en welke bomen de meeste bladluizen aantrekken. Dan gaan ze op zoek naar een doelgerichte aanpak met de juiste natuurlijke vijand, een uitzettingsstrategie en frequentie die ze moeten hanteren om de bladluizen onder controle te houden.”

Krinkels zorgt voor de juiste begeleiding en materialen en zal de resultaten in de praktijk toepassen, in samenwerking met leveranciers van natuurlijke vijanden. Er zal ook een hoogtewerker en klimmer  aan te pas komen die de bladtellingen uitvoert. 

https://mgt.dewitte.be/upload/news/3675/4bd6bc651d277cd8605afdda713d2e23696d957f.jpg