Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

Onkruid vergaat niet? Dat is buiten Krinkels gerekend…

Met de komst van de lente, keert ook het onkruid terug. Met een efficiënte onkruidbestrijding kunnen ontsierde verhardingen en schade aan de natuur vermeden worden. Sinds 2016 is het verplicht onkruid in openbaar domein op ecologische manier aan te pakken in Wallonië. “En daar begin je best tijdig aan,” waarschuwt Thierry Faes. 

“Vorig jaar contacteerden verschillende gemeenten ons omdat ze het onkruid niet meer te baas konden. Met onze specialisatie in ecologisch groenbeheer hebben we een uitgebreid arsenaal aan machines (mechanische borstels, veegwagens, onkruidbranders, schoffelmachines) en onze sensorgestuurde heetwatertechniek ter beschikking die de gemeentes kunnen helpen. Vaak bieden we een mix aan met diverse technieken met hoge rendementen of samenwerkingen met sociale economie voor arbeidsintensieve projecten zoals begraafplaatsen.

Buiten het beheersen en bestrijden van onkruid denkt Krinkels ook na over preventieve maatregelen (omvormingen percelen, begraafplaatsen, wegen) om de onkruiddruk en het werk bijgevolg te verlichten. Wenst u graag advies, meer uitleg over onze werkwijze geïntegreerde onkruidbeheersing of ontwerp en aanleg van een onderhoudsvriendelijke beplanting? Contacteer ons dan via info@krinkels.be.

https://mgt.dewitte.be/upload/news/3667/20141128waveoverpelt140.jpg