Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

Krinkels rukt uit tijdens winterweer

De afgelopen weken deelde Koning Winter een stevige winterprik uit. De oproepen voor het sneeuw- en ijsvrij maken van tal van parkings in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de Brusselse haven en verschillende loten van fietspaden in Oudergem liepen binnen. Bij elke oproep vertrekt een team van 12 à 13 medewerkers. “De regie der wegen beslist dat we binnen de twee uur aanwezig moeten zijn”, legt projectleider Christof Cool uit. “Vervolgens kan het zijn dat we 24 uur op stand-by gezet worden.”

“Als het kwik op 1°C of lager komt, strooien we zout in de Brusselse haven. Daar moeten veel vrachtwagens hellingen oprijden, TIR genaamd, voor het laden en lossen. Bij vriestemperaturen kunnen deze behoorlijk glad zijn,” legt de projectleider uit. “We nemen ook parkings Shurgard in heel het Brussels hoofdstedelijk gewest en omliggende gemeentes, de parking van Dansaert Park in Groot-Bijgaarden, die van het UZ te Jette en tal van parkings van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest onder handen.”  

“De Regie der Wegen van Oudergem rekent op onze strooidiensten voor vijf loten van fietspaden. Gezien de fietspaden vrij smal zijn, doen we dit met een kleine tractor. Deze dienen we wel continu bij te vullen. Daarom wordt deze tractor steeds vergezeld door een grotere bestelwagen met een opslagcapaciteit van 500 kg en een vrachtwagen voor parkings met een opslagcapaciteit van 5 ton strooizout.”

https://mgt.dewitte.be/upload/news/3414/winterweerklein.jpg