Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

Mijnterril Beringen wordt avontuurlijk speellandschap

Om de mijnterril bij BE-Mine in te richten tot een culturele trekpleister lanceerde de stad Beringen een Design & Built wedstrijd. Daarbij kwam Krinkels, in samenwerking met Carve en Omgeving, in januari 2015 als winnaar uit de bus met een concept waarin de geschiedenis van de berg en het verhaal van de mijnen verweven zijn.

Krinkels voerde drie projecten uit: een palenwoud, een avonturenberg voorzien van klimvlakken, kruiptunnels en een 38 meter lange glijbaan, en een zwart kolenplein bovenop de terril. Het volledige project is nauw verbonden met het mijnverleden. “Zo verwijst het palenwoud naar de houten palen die vroeger de mijnschachten overeind hielden,” legt werfleider Jo Stalpaert uit. “En het zwarte kolenplein weerspiegelt het zwarte goud dat men hier ontgon.”

Elke dag een heel karwei

De werken waren allesbehalve eenvoudig. “Zo’n werf op een 60 meter hoge berg met steile hellingsgraad is niet te onderschatten,” lacht Jo Stalpaert. “Het was elke dag een heel karwei om de berg op te klimmen met het nodige materiaal. En ook de weergoden waren ons in het voorjaar niet gunstig gezind.”

Op vrijdag 9 september en het daaropvolgende weekend, werd het Avonturenpark met veel belangstelling feestelijk geopend. De reportage van de lokale televisiezender van de opening kan u hier bekijken. U kan onderaan ook de folder van het Avonturenpark downloaden. 

brochure-avonturenpark.pdf

https://mgt.dewitte.be/upload/news/3290/20160314avonturenbergberingen32.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/3290/20160509avonturenbergberingen007.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/3290/20160712avonturenbergberingen114.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/3290/20160728avonturenbergberingen111.jpg