Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

Aanplanting van 120 bomen in Drogenbos

In de Brusselse gemeente Drogenbos plant Krinkels zo’n 120 bomen. De aanplanting gebeurt op vraag van de gemeente. Daar vonden ze het hoog tijd om te investeren in de woonbuurten en de Europese Richtlijnen voor meer groen rond Brussel gehoor te geven. 

“Door de wegen om te vormen tot lanen en meer groen te introduceren, wordt de woonomgeving onmiddellijk aangenamer”, legt projectleider Christof Cool uit. “Het project startte in januari 2015. De bedoeling is iedere winter 3 à 5 boombanen aan te planten. Een groot project voor zo’n kleine gemeente als Drogenbos.”

“In samenspraak met de gemeente kiezen we doelbewust voor verschillende boomsoorten. Deze moeten aan bepaalde factoren voldoen,” vertelt Christof Cool. “Zo moeten de wortels naar beneden groeien zodat de schade aan wegen en voetpaden beperkt blijft, de bomen moeten bestand zijn tegen ziekten en virussen en mogen allergieën niet in de hand werken.”

Bij het aanplanten van de bomen komt heel wat kijken. “We willen het beste voor de bewoners”, klinkt het. “We proberen zo veel mogelijk groen te realiseren en zo min mogelijk plaats verloren te laten gaan. De nadruk ligt daarbij op toegankelijke wandelpaden, voldoende parkeerplaatsen en een gemakkelijke doorgang van de straat.” 

https://mgt.dewitte.be/upload/news/3069/dsc02245.JPG https://mgt.dewitte.be/upload/news/3069/dsc02250.JPG https://mgt.dewitte.be/upload/news/3069/dsc02255.JPG https://mgt.dewitte.be/upload/news/3069/dsc02252.JPG