Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

Krinkels draagt steentje bij op Gentse Floraliën

De 35ste editie van Floraliën zette Gent van 22 april tot en met 1 mei in volle bloei. “Ook Krinkels werkte mee aan deze internationale expo voor topfloristen, siertelers, tuinarchitecten en kunstenaars” vertelt projectleider Dieter Lannoo. “We verzorgden er de vooraanleg.”

De Floraliën vonden plaats op vier locaties in Gent: de Bijloke, de Leopoldskazerne, het Sint-Pietersplein en het Citadelpark. Vooral op die laatste locatie was Krinkels actief. “We metselden de tuinmuurtjes en plantten de bomen aan. Op die manier deelden we de grond op in kleine tuintjes. De tuinarchitecten vormden deze dan om tot inspiratietuinen” legt Dieter Lannoo uit. De opbouw nam in totaal 7 dagen in beslag. 

Krinkels nam eerder al deel aan Floraliën, maar dan bij onze Noorderburen. “In mei 2014 namen we de vooraanleg van het Nederlandse Floraliën in ’s-Hertogenbosch in handen. Die samenwerking verliep zeer vlot. Meteen ook de reden waarom ze ons gevraagd hebben voor Gent.”

30 dagen opbouw, 2 dagen afbraak

Landschapsarchitect Geert de Mol won op de vorige Gentse Floraliën de eerste prijs voor ‘Tuin van de 21ste eeuw kleiner dan 100 m². Voor deze editie werd hij gevraagd het concept op het Citadelpark in te vullen en te coördineren. “De samenwerking met Krinkels verliep heel vlot: hun ervaren team leverde goed werk af” vertelt hij. “Een maand op voorhand begon de opbouw, maar de afbraak gebeurde op twee dagen.”

Benieuwd hoe de opbouw verliep? Lees hier hoe het er achter de schermen aan toe ging. 

https://mgt.dewitte.be/upload/news/3065/krinkels-floralien-2.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/3065/krinkels-floralien-1.jpg