Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

Plantbak en zitbank in één

Op vraag van het wijkcomité Wiels duurzame wijk, gaf het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Krinkels de opdracht om nieuwe plantenbakken met fruitbomen, klein fruit en aromatische kruiden te ontwerpen en te plaatsen in de Guillaume Van Haelen-laan. 

“Onze landschapsarchitect verving de drie bakken langs de parkeerzone door één grote plantbak in cortenstaal met een geïntegreerde zitbank”, legt werfleider Arthur Gillabel uit. “Daarin zijn vijf soorten laagstam fruitbomen, verschillende bessensoorten en bosaardbeien als onderbeplanting voorzien. Naast de fietsenstalling vind je ook een bak uit cortenstaal met aromatische kruiden.”

Om binnen het duurzaam beleid van de Wiels-wijk te blijven, komen alle planten van een ecologische kwekerij. “De bewoners zijn erg enthousiast. Deze zomer konden ze al fruit plukken en verse kruiden gebruiken bij de barbecue.”

https://mgt.dewitte.be/upload/news/2972/bancbac.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/2972/clipboard02.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/2972/clipboard03.jpg