Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

Krinkels verplant knotplatanen in Sint-Truiden

Onlangs zijn er acht grote knotplatanen verhuisd van de grote markt in Sint-Truiden naar een industrieterrein in Brustem waar de stadsdiensten een depot hebben. Daar zijn de bomen succesvol herplant in een groene zone naast de aanwezige loodsen.

Werfleider Dries Rooryck: “We hebben een dag voorbereidend werk gedaan met drie personen om de ligging van kabels en leidingen te controleren. Zo zouden we bij het maken van de nieuwe plantgaten zeker geen kabels beschadigen op het industrieterrein. Daarna werkten we met vijf personen een dag goed door om de platanen te verplanten. Twee man stond in voor de begeleiding van de kraan op de openbare weg, een man bestuurde de kraan en nog twee man verzorgden het planten en verankeren van de bomen en het losmaken van de omliggende grond.”

Het transport van volwassen bomen door centrumstraten was allesbehalve een makkelijke klus vertelt Rooryck: “We zijn langzaam te werk gegaan om geen bovenliggende kabels te raken. De komende jaren voorzien we ook in voldoende watergiften en nazorg zodat de bomen zeker aanslaan.” 

https://mgt.dewitte.be/upload/news/2930/naamloos.png