Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

Krinkels versterkt banden met academische wereld

Om de samenwerking tussen het bedrijfsleven en de academische wereld te bevorderen, trok Krinkels met deelnemers uit vijfentwintig onderwijsinstellingen naar Kent. Daar stonden praktische workshops op de agenda. En uiteraard mocht een bezoek aan de prachtige tuinen van The Garden of England niet ontbreken.

Van gedachten wisselen

“Om de banden tussen het bedrijfs- en academische leven aan te halen, schreven we 75 onderwijsinstellingen aan”, aldus HR-manager Patrick Palet. “Zowel scholen uit het volwassenenonderwijs en BSO als TSO en hogescholen. Een 25-tal daarvan reageerden positief. Zo trokken we met een delegatie van meer dan vijftig deelnemers naar Kent. Enerzijds om elkaar te leren kennen, anderzijds ook om van gedachten te wisselen over hoe de academische wereld beter kan aansluiten op onze behoeften.”

Concrete voorstellen voor de toekomst

Tijdens de heenrit kreeg iedereen twee stellingen voorgelegd. “Ze vertrokken vanuit een bepaalde uitgangssituatie en hielden ook een uitdaging in. De opdracht was hiervoor oplossingen bedenken. Zo kon iedereen zijn visie geven. De diverse standpunten werden gesynthetiseerd en de volgende dag opnieuw in de groep geponeerd. Alle deelnemers werden vervolgens in vier teams verdeeld. Zo konden mensen uit de meest uiteenlopende onderwijsniveaus samen brainstormen. Daaruit kwamen concrete voorstellen die we in de toekomst verder gaan uitwerken.”

“Een geslaagd initiatief”

Aangezien alle deelnemers uit tuinbouwscholen komen of bezig zijn met groenbeheer, bleek Kent voor Krinkels de ideale bestemming. Zaterdag was er dan ook ruim de tijd voor een bezoek aan de adembenemende Engelse tuinen van Scotney Castle. “Absoluut een geslaagd initiatief”, blikt Palet tevreden terug. “Er was enorm veel interactie. Bij de aanwezigen waren schooldirecteurs, stagebegeleiders en verantwoordelijken van de richting tuinbouw. En dat uit verschillende onderwijsniveaus en regio’s. Tijdens deze trip kon iedereen uitgebreid netwerken en wisselwerkingen opzetten.”

https://mgt.dewitte.be/upload/news/2918/krinkelsschildkopie.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/2918/img2695.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/2918/img2796.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/2918/img2826.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/2918/img2859.jpg