Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

Bloemperken voor mens én bij in Knokke

Wie het Alfred Verweeplein passeert, merkt er ongetwijfeld de prachtige bloemperken op. Die moeten bijen naar de stad lokken.

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist heeft Krinkels dit jaar aangesteld om perkplanten te leveren, te planten en te onderhouden in meer dan twintig gemeentelijke plantsoenen. Ook de bloembakken langs de Zeedijk en een tiental andere locaties in de stadskern vallen binnen deze opdracht. “Qua bloem- en plantkeuze kreeg Krinkels carte blanche. Zolang we maar in genoeg drachtbloemen voor de bijen voorzagen”, zegt werfleider Jonas Van Poelvoorde.

“Al die bloeiende planten en fleurige bloemen zijn ideaal voor het straatbeeld, en zeker ook voor de aanwezigheid van bijen. Dankzij het milder stadsklimaat en lager gebruik van pesticiden gedijen ze hier goed. En dat levert betere honing op. Met een ploeg van 25 medewerkers zorgen we er elke dag voor dat de perken er netjes bij liggen. Ook tijdens het weekend.”

https://mgt.dewitte.be/upload/news/2883/knokke.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/2883/knokke2.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/2883/knokke3.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/2883/knokke4.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/2883/knokke5.jpg