Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

Luchthaven Luik vertrouwt onderhoud toe aan Krinkels

De komende vijf jaar staat Krinkels in voor de onderhoudswerken aan de site van de luchthaven van Luik. “Een goede organisatie en continu contact met de controletoren zijn een absolute must.”

In opdracht van Liège Airport staat Krinkels de komende jaren in voor het groenonderhoud aan de luchthaven in Luik. 

De opdracht bestaat volgens projectleider Thierry Faes uit twee onderdelen. “Enerzijds onderhouden we gedurende vijf jaar lang de onverharde gebieden aan het Airside-gebied. Dit is de beveiligde zone. Hier moeten we de veiligheid van de vliegtuigen garanderen door het gevaar van vogels te reduceren in lijn met de regels van de OACI. Onze toegang tot de zone hangt sterk af van de activiteit op de luchthaven. Omdat we enkel werken kunnen uitvoeren als de piste gesloten is, is een goede organisatie en continu contact met de controletoren een absolute must.”

Anderzijds verzorgt Krinkels gedurende drie jaar ook de onverharde gebieden aan de Landside, ofwel de onbeveiligde zones. “In dit gebied zijn onze kerntaken maaien, snoeien, onkruidbestrijding en het onderhoud van de groene zones. In totaal zetten we voor beide opdrachten vijf medewerkers en een heel gamma van specifieke machines in.”

https://mgt.dewitte.be/upload/news/2826/luik1.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/2826/luik2.jpg