Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

Les Papeteries de Genval: wonen in het groen

In Genval wordt een oude industriële site getransformeerd tot gloednieuw vastgoedproject voor jong en oud. Krinkels staat in voor een deel van de omgevingswerken.

In Genval, het hart van Waals-Brabant, werd een oude industriële site getransformeerd in het kader van een ambitieus rehabilitatieprogramma. Het resultaat? Een gloednieuw vastgoedproject voor jong en oud. 

Les Papeteries de Genval zal niet enkel duurzame woongelegenheden bieden, ook winkels, horecazaken en residenties voor wie er zijn oude dag wil doorbrengen, maken deel uit van het ontwerp. Alle laagenergetische appartementen zijn volledig uitgerust en voorzien van een terras. Van daaruit heb je een prachtig zicht op de Lasne. Die loopt ook dwars door het midden van het project.

“In opdracht van het gemeentebestuur van Rixensart is Krinkels begin februari gestart met omgevingswerken om de oude site nieuw leven in te blazen”, vertelt projectleider Luc Drapier. “Die fase is ondertussen afgerond. In een tweede fase nemen we nog de aanleg van de parking voor onze rekening. De exacte timing daarvoor ligt nog niet vast.” Een duidelijke coördinatie van de uitvoeringswerken is hier erg belangrijk volgens Drapier. “Je hebt enerzijds de hoofdaannemer van de gebouwen en anderzijds de onderaannemer voor de omgeving van de gebouwen. Een uitdaging!”

https://mgt.dewitte.be/upload/news/2825/papeteriesdegenval61200x676.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/2825/papeteriesvuegenbassedef.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/2825/promimg31305b.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/2825/image52.jpg https://mgt.dewitte.be/upload/news/2825/plandemasse.jpg