Sterk in verfraaiing en
verbetering van publieke en privéruimtes

Boomverzorging

'zoveel meer dan takken afzagen'

Krinkels verzorgt kwalitatief boomonderzoek (VTA-controle) en maakt daarbij gebruik van speciale apparatuur zoals de geluidstomograaf, en resistograaf. Om het risico op stambreuk te bepalen, voeren we zelfs trekproeven uit. Boominventarisatie wordt vaak gezien als het startpunt van een goed boombeheer met steeds als ultiem doel de bomen zo lang mogelijk in ons landschap te behouden.

Binnen stedelijk gebied ontbreekt het bomen vaak aan voedingsstoffen door hun beperkte standplaats. Hiervoor heeft Krinkels een eigen machine ontwikkeld die de bodemverdichting opheft, een hogere nutriëntenconcentratie behaalt en de zuurstofhuishouding van de boom verbetert. Dit door de injectie van stoffen in de bodem. Ook de behandeling van ziektes vereist onze vakkennis, zoals de bloedingsziekte bij kastanjebomen, de bestrijding van de paardenkastanjemineermot of de aanpak van eikenprocessierupsen.

Verschillende medewerkers van ons boomverzorgingsteam beschikken over het European Tree Worker en Tree Technician-certificaat. Dit certificaat wordt uitgereikt door de European Arboricultural Council (EAC) en bewijst hun praktische en theoretische kennis. Ze kunnen bomen vakkundig aanplanten, verzorgen, snoeien, ontmantelen en vellen. Bovendien zijn ze vertrouwd met hoogtewerkers en uitstekende klimmers. Als specialisten weten wij dat bomen in onze steden een niet te verwaarlozen functie hebben. Ze verdienen extra aandacht en een liefdevolle verzorging!

Onze specialist: David Claes - European Tree Technician (ETT)
+32 2 425 31 77 david.claes(at)krinkels.be

Bekijk onze referenties   Download onze folder

 
Boomverzorging Boomverzorging Boomverzorging Boomverzorging Boomverzorging Boomverzorging Boomverzorging Boomverzorging

Bekijk onze video's